کارآموزی طرح تهیه ماكارونی

مصرف انواع ماكارونی در جهان به دلایل مختلف افزایش یافته و همچنان مصرف آن در حال توسعه می باشد، در راستای تأمین نیاز جامعه و یا حتی در جهت تشویق به مصرف آن، كشورهای صنعتی سرمایه هایی در این راه به كار انداخته و با تبلیغات به خوردن ماكارونی عادت كرده اند اتخاذ سیاست خود اتكایی در جهت میل به استقلال اقتصادی كشور ایجاب می كند كه تولید ماكارونی با استف
دسته بندی صنایع غذایی
فرمت فایل doc
حجم فایل 67 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 90

کارآموزی طرح تهیه ماكارونی

فروشنده فایل

کد کاربری 8044

بخش اول: كلیات طرح تهیه ماكارونی

ـ مقدمه

مصرف انواع ماكارونی در جهان به دلایل مختلف افزایش یافته و همچنان مصرف آن در حال توسعه می باشد، در راستای تأمین نیاز جامعه و یا حتی در جهت تشویق به مصرف آن، كشورهای صنعتی سرمایه هایی در این راه به كار انداخته و با تبلیغات به خوردن ماكارونی عادت كرده اند. اتخاذ سیاست خود اتكایی در جهت میل به استقلال اقتصادی كشور ایجاب می كند كه تولید ماكارونی با استفاده از ماد اولیه داخلی و مطابق طبع و ذائقه مورد نظر مردم كشورمان مورد حمایت قرار گیرد كه امكانات جالبی برای تهیه انواع ماكارونی سالم فراهم می نماید. گسترش بهره برداری از ماكارونی برای تولید آن ضمن اینكه گام مهمی در جهت توسعه كشاورزی از نظر مواد اولیه و حمایت از زارعین كشور می باشد فرآورده حاصله نسبت به ماكارونی های موجود در استان از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می باشد. در حال حاضر واحدهای ماكارونی در نقاط مختلف كشور به ظرفیت اسمی حدود 10 هزار تن در سال در حال بهره برداری است.

امید است با بهره برداری از این كارخانه گامی در جهت افزایش تولید و قطع وابستگی برداشته و نیز خدمتی به كشور، مردم و منطقه محسوب می گردد.

ـ نتایج آمارگیری صنایع رشته و ماكارونی:

گزارش زیر نتایج آمارگیری از كارخانجات رشته ماكارونی سازی ایران می باشد. از 78 كارخانه تهیه رشته و ماكارونی كه تماماً خصوصی می باشند تقریباً از صد در صد كارخانجات كشور آمارگیری به عمل آمده است.

نتایج آمار گیری به عمل آمده شامل موارد زیر می باشد:

تعداد واحدها، وضع مملكت، تعداد پرسنل، میزان مواد اولیه مصرفی عمده و غیر عمده ، مواد شیمیایی و میزان وابستگی آنها، میزان فرآورده های تولیدی و نیز اشكالات تهیه مواد بسته بندی و اشكالات تولیدی( شامل اشكالات فنی كمبود قطعات یدكی) با بررسی كه در مورد اشكالات اساسی كارخانجات به عمل آمده و می توان نتیجه گرفت كه در زمینه مواد اولیه بیته بندی و تولیدی اشكال اساسی وجود دارد.

ظرفیت اسمی كارگاههای ماكارونی طبق مواد موجود در گرمخانه‌ها كه محاسبه شده حدود 960000 تن در سال به ازاء هشت ساعت كار روزانه بدست آمده است.

وابستگی ماشین آلات در خط تولید ماكارونی نداریم و دستگاههای تولیدی واحد ماكارونی در كارخانجات تولیدی میكرون‌ (نور افشان) ، بهنام ، فرهمند و… ساخته میشود و توسط متخصصان كارخانجات سازنده در محل نصب می گردد.

1ـ تعداد واحدها وضع مالكیت بصورت در صد كارخانجات بر مبنای تعداد در كل و همچنین تعداد كاركنان مطابق جدول زیر مشخص می گردد.

تعداد كل كارخانه

درصد دولتی و ملی شده

درصد خصوصی

درصد مختلط

تعداد كل كاركنان

داخلی

فصلی

78

ــ

100%

ــ

11270

2008

ـ فرآورده های تولیدات كارخانجات رشته و ماكارونی:

ردیف

نام ماده

نام واحد

میزان تولید در سال

میزان تولید در سال

ملاحظات

1

2

انواع ماكارونی

رشته

تن

تن

75228

11353

960000

20606

ظرفیت اسمی آمارگیری شده 960000 تن در سال بر اساس مقدار مواد موجود در گرمخانه طبق آمار موجود می باشد.


ـ میزان مواد اولیه مصرفی كارخانجات ماكارونی:

آرد مصرفی در صنایع رشته ماكارونی در بازار داخلی تأمین می شود.

ردیف

نام ماده

نام واحد

میزان تولید در سال

میزان تولید در سال

داخلی

خارجی

داخلی

خارجی

1

2

آرد دو صفر و 3 صفر

آرد ستاره

تن

تن

75581

11000

ــ

ــ

880606

100000

ــ

ــ

جمع

86581

980606

ـ میزان سایر مواد اولیه كارخانجات ماكارونی:

ردیف

نام ماده

نام واحد

میزان تولید در سال

میزان تولید در سال

داخلی

خارجی

داخلی

خارجی

1

2

3

رنگ خوراكی

گندم سخت ونرم

زرده تخم مرغ

تن

تن

تن

ــ

15000

32%

ــ

ــ

ــ

ــ

22640

7/23%

ــ

ــ

ــ

جمع

32/15000

ــ

23/22640

مواد بسته بندی مورد استفاده در این صنعت كارتن و سلوفان می باشد، در زمینه كارتن اشكالی وجود ندارد و از داخل تأمین می گردد ولی سلوفان از خارج تهیه می گردد كه توسط مراكز تهیه و توزیع مواد شیمیایی سلوفان طبق سهمیه بندی وزارت صنایع جهت واحد های ماكارونی تهیه می گردد.

ـ تعریف چند نوع مختلف ماكارونی:

ماكارونی به چند صورت تولید می شود كه مختصراً به شرح زیر می باشد:

الف) ماكارونی بلند لوله ای نازك ، به شعاع 5/0 تا 8/0 میلیمتر كه به اسم ورمیشل معروف است اعم از آنكه به شكل طبیعی مستقیم یا پیچیده شده یا یكنواخت بریده شده یا اشكالهای دیگر به آن داده باشد.

ب) ماكارونی كوتاه به اشكال صدفی ، حلزونی ، مارپیچ ، ریسمانی تابیده و غیره كه به صورت صاف یا خط دار یا لنگره ای و غیره پر یا میان خالی معروف به راویولی و كوكیت می باشد.

ج) ماكارونی بلند تخت لب كنگره ای به پهنای 11 تا 60 میلیمتر.

د) ماكارونی مطلق، لوله ای است بلند و میان خالی اعم از آنكه جدار خارجی آن صاف یا خط دار باشد. شعاع ماكارونی صاف می تواند از 4 تا 9 میلیمتر و یا 19 میلیمتر باشد و شعاع ماكارونی خط دار می تواند 8 یا 14 یا 18 میلیمتر باشد.

هـ) ماكارونی های دیگر به اشكال برنجی ، ستاره ای ، مثلث سوراخ دار حبهای و عدسی انگشتری الفبا حلقه ای ، اعداد و غیره كه بیشتر برای مصرف سوپ مناسب هستند.

تولید ماكارونی آنچنان تابع ضوابط و مقررات خاص می باشد كه شاید نتوان در بررسی اولیه متوجه شد ، چرا كه آنچه در ایران در حال حاضر به عنوان ماكارونی در بازارها عرضه می شود می توان به جرأت گفت كه 80% محصولات تولیدی غیر استاندارد بوده و یا فقط تركیب از آرد و رنگ می باشد.

در حالیكه ماكارونی به عنوان یك غذای ساده در بازارهای جهانی مطرح است و مصرف كننده توقع دارد كه در عین اینكه محصول را به طور آماده مصرف می نماید ، همزمان با این سرعت عمل بتواند پاره ای از ویتامینها و پروتئین های مجاز را نیز به بدن برساند ، و در ایران این مطلب كمتر مورد توجه قرار دارد و یا اصلاً مورد توجه نیست و بر همین اساس است كه ماكارونی های وارداتی كه اغلب توسط مسافرین و یا بعضی از تجار و با قیمتی حدود 5 برابر محصول داخلی وارد بازار می گردد. اما با تأسف ملاحظه می گردد كه خریدار توجه بیشتری به خرید كالای وارداتی دارد چرا كه محصول وارداتی با فرمولی متفاوت و با طعمی مطلوب و مطابق سلیقه هر مصرف كننده تولید گردیده ، از نظر مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران كه با توجه به استاندارد آمریكا تهیه گردیده است.

«بخش دوم»

ـ هدف و نكات مهم طرح:

احداث یك واحد ماكارونی به ظرفیت هفتصد و پنجاه تن در سال در شهرستان كرج مورد تقاضا است. مواد اولیه مورد مصرف از آرد سمولینا و گندم دروم است كه تولید داخلی خواهد بود.

بازار مصرف این محصول در شهرستان كرج و شهرها و استانهای مجاور آن پیش بینی می گردد و در صورت بهره برداری از این واحد مصرف در شهرستان كرج دارای سرانه 2 كیلوگرم در سال برای هر نفر می باشد و اطلاعات موجود وجود بازار مناسب و كافی را نشان می دهد. احداث این واحد علاوه بر تأمین ماكارونی با كیفیت مناسب و ارزش غذایی بالاتر موجب ایجاد اشتغال 10 نفر می شود كه علاوه بر آن تعدادی از قبیل توزیعین فروشندگان و سایر نیز از قبل آن به صورت غیر مستقیم بهره مند می شوند.

در طرح ارائه شده هزینه ثابت احداث این واحد حدود1.069.345.670ریال و هزینه جاری آن حدود 241.834.470 ریال پیش بینی گردیده است.

قیمت تمام شده ماكارونی 1550 ریال برآورد گردیده است.

روش تولید محصول بر اساس استانداردهای موجود ایران پیش بینی گردیده و انتخاب ماشین آلات و تجهیزات با توجه به حداكثر استفاده از امكانات ساخت داخل با مخلوط نمودن تكنولوژی ساده و رعایت صرفه و صلاح منطقه در كشور انجام گردیده است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *